Fotografera lokaler till försäljning eller uthyrning

0
2954
views

Något som är mycket viktigt när saker ska säljas eller hyras ut, är att det alltid finns mycket information om olika specifikationer samt att det också finns bra bilder. I det fallet handlar det inte om bilder som har manipulerats för att visa en produkt eller en tjänst på ett sätt som gör att det ser bättre ut än det är i verkligheten. Personer som marknadsför sina produkter, lokaler eller tjänster på ett sådant sätt, kommer inte vara de som står som vinnare i längden. Här ska det handla om hur det går till att fotografera lokaler som sedan ska annonseras ut till försäljning eller hyras ut.

När det gäller lokaler och kontor så kommer detta tillsammans med anställda att vara ett företags ansikte utåt. Med andra ord kommer det för de som vill hyra ut eller sälja lokaler, vara mycket viktigt att de har fina och rättvisa bilder på de olika lokalerna. Här kommer detta vara det som tillsammans med priset skapar det initiala intresset från en köpare eller en hyresgäst. Med det sagt så finns det en guide för att fota kontor här, medan vi i denna artikel ska behandla detta ämne mera kortfattat. Hur som helst kommer du som läser vidare få en ganska bra bild över vad det är som är viktigt och hur det går till att fotografera lokaler.

Kunskapen finns bakom kameran

Något som naturligtvis kommer att vara ett måste när du ska fotografera lokaler för uthyrning eller försäljning, är att du verkligen vet hur du ska ta bra bilder. Här handlar det då om att vara den som ser till att ljuset faller på rätt platser, så att inga bilder blir överexponerade. Efter detta gäller det att kunna sin utrustning. Med dagens moderna kameror kommer det att finnas massor med möjligheter att även för en halvdan fotograf, faktiskt skapa fantastiska bilder. Något som kan vara helt osagt då är att du alltså kommer att behöva en kvalitetskamera ur klassen systemkameror.

För det mesta så kommer inte denna kunskap att finnas hos så många människor. I det fallet finns valet att göra ett dåligt arbete på egen hand, och inte få sina lokaler uthyrda. Det andra valet som finns är att ta hjälp av en erfaren och professionell fotograf. När du vill ha de bästa bilderna och det är viktigt att allting är perfekt, så kommer detta alltid att vara det mest optimala valet du kan göra. I samband med det så sparar du även pengar, då inte alla har en systemkamera och detta skulle ha blivit ett dyrt inköp. Är det så att du har många lokaler och behöver fotografera ofta, så är det naturligtvis bäst att själv ha en kamera och lära sig att ta de bra bilderna.

Det finns många hjälpmedel på nätet

När du sedan har tagit dina bilder så ska de ju publiceras online. Detta är den stora marknadsplatsen i dagens moderna samhällen. I stort sett alla människor och företag söker idag sina bostäder, villor och lokaler online. Med det sagt så kommer du att behöva ha en bra kontroll över vad som händer med det material du publicerar. Du måste även ha koll på om de som söker dina lokaler gör detta i mobiler eller i stationära datorer. Ja, detta är idag väldigt viktig i och med att du på så sätt kan optimera träffsäkerheten i just din kundkrets. I det fallet kommer Google 360 vara ett mycket bra hjälpmedel. Det fulla namnet på denna kompletta utrustning för att ha kontroll över vilka som har visat intresse för dina lokaler är Google Analytics 360.

Hur som helst så är det inte bara detta som är 360 i Google. Det finns något som gör att du kan visa de bilder du tagit i olika perspektiv, samt att du kan skapa videosnuttar där det ser ut som du vandrar genom de lokaler som visas. Efter detta finns det också möjligheten att vrida på olika bilder så du kan se både fram och baksida. Detta är skapat genom att kombinera flera bilder i en fil, vilket skapar denna tillsynes naturliga effekt. Nu är det långt ifrån bara Google som kan skapa dessa filmsnuttar och 3-dimensionella foton. Inom detta område finns det massor av bra program att använda sig av. Nedan ser du ett par olika alternativ från det dukade bordet.

  • Virtual Walkthrough från RTV: Detta kommer förmodligen att vara det bästa tänkbara valet av ett professionellt program där du kan infoga bilder och videos, för att sedan skapa en virtuell vandring genom dessa. Nu ska det dock sägas att detta program inte alls kommer att vara enkelt och anpassat för nybörjare. Dock kommer du som tar dig tid att lära dig funktionerna och hur det hela går till, att vara den som skördar frukterna av en perfekt förmedling och marknadsföring av dina lokaler.
  • 3D Vista: Detta företag kallar sig för ledarna inom panoramateknologi och innovativa funktioner inom VR-teknik. Om de är de bästa får stå för dem, men du som inte tidigare utnyttjat allt det som idag är möjligt rörande visning av bilder och film rörande lokaler. Ja, du kommer att bli mycket nöjd. När du jämför med RTV och deras program, så kommer du som väljer 3D Vista vara den som får ett lite enklare program att lära dig.
  • My 360 Virtual Tours: Detta kommer också att vara ett mycket bra alternativ för de som vill skapa walkthroughs för de lokaler de önskar sälja eller hyra ut. Här handlar det om en online-baserad tjänst, där du gör hela jobbet på nätet. Något positivt med detta är att du faktiskt får ett användargränssnitt som du enkelt förstår. Helt enkelt kan det sägas att My 360 Virtual Tours är ett bra vapen att ha i den laddade väskan i konkurrensen gällande uthyrning av attraktiva lokaler.

I och med att intresset från kunden idag ökar ju mer de kan interagera med ett objekt på nätet, så kommer användningen av något av dessa program vara en mycket bra idé.

Det är inte bara bilderna som talar

När det nu pratas så mycket om vikten av bilderna för de lokaler som ska säljas eller hyras ut, så får du inte alls glömma bort att det faktiskt finns andra viktiga ingredienser när du ska vinna en hyresgäst eller en köpare. Detta kommer då naturligtvis att vara hur du själv och din information bemöter de intressenter som hittar dig och den information du har att förmedla. Här gäller det att vara klar och tydlig, samtidigt som du är naturligt trevlig och ger en inbjudande bild av dig själv och dina lokaler.

När det talas om inbjudande, så kommer ju bilderna och kameran ha gjort det mesta, men du eller den som slutligen visar lokalerna, kommer att vara den som sätter sitt sigill på den avtalade affären. Här måste detta alltså vara en person som vet hur det går till på fastighetsmarknaden. Bilder är bra och talar ett tydligt språk, men den som står bakom bilderna för aldrig vara den som påvisar otydlighet eller osäkerhet. Du som vill veta mera i detalj om att fotografera lokaler, läser vidare här. För alla i fastighetsbranschen är det väl dags att ta fram kameran, fixa bilder och lära sig hantera dessa på ett virtuellt sätt. Detta är ditt bästa vapen som uthyrare av lokaler idag.