Utbildningar, utrustning och resurser inom foto och film

0
2640
views

Vill man lära sig mer om foto så erbjuder studieförbunden ett stort och varierande alternativ av kurser. Vill man själv testa sig fram med tekniken kan man vända sig till fritidsgårdar och kulturarrangörer som ofta brukar låna ut kameror och den teknik som krävs. Oftast brukar detta vara resurser som erbjuds inom diverse ungdomsverksamhet men det kan vara värt att kolla upp vilka resurser som står till buds där du bor. På orten där jag bor satsar man på kultur så jag har lånat filmkameror i 100,000-kronorsklassen och spelat in musik i studiomiljö samt haft tillgång till redigeringsprogram jag inte haft möjlighet att använda annars.

För den som är riktigt ambitiös och vill lära sig mer finns det en hel del möjligheter till att studera vid folkhögskolor och universitet och i Sverige är den här typen av studier kostnadsfria. Det är bara litteraturen som kostar. Det går även att låna böcker i ämnen som foto och redigering på biblioteken. Sist men inte minst går det att lära sig fototeknik och redigering genom utbildningar på internet.

Fotografering är fantastiskt roligt och genom mobilen är det möjligt för alla att dokumentera sitt liv i bild. Via de sociala medieplattformarna som Instagram och Facebook har man möjlighet att nå ut till hela världen med sina foton. Det är ju faktiskt alldeles fantastiskt.