Fotografera bilder för en webbutik

0
3287
views

Något som rör den kvalitet som krävs på bilder som fotograferas, har att göra med vad de ska användas till. Om det är så att de ska tryckas i fysiskt material, så är detta de gånger som kvaliteten och skärpan på bilderna måste vara knivskarp. I det fallet handlar det alltid om bilder i högupplösning, tagna från en av de bättre systemkamerorna. Likaså gäller naturligtvis de gånger som det gäller bilder där alla detaljer måste kunna ses och beskådas. Faktum är att det skulle vara en jättebra idé att använda kvaliteten på bilder tagna med en systemkamera i kombination med bevakningskameror. I de fallen skulle alla bovar kunna identifieras och gripas mycket snabbare.

Här handlar det dock om ekonomiska delar, vilket då betyder att det skulle bli för dyrt. Idag är det också så att de flesta bevakningssystem och kameror kopplade till dessa spelar in både film och bilder som duger mer än nog. Hur är det då med att använda bilder på nätet? Om du till exempel ska öppna en webbutik. Vad är det då för kvalitet på bilderna du behöver? Ja, svaret är inte jättelätt, men i vissa fall handlar det fortfarande om knivskarpa bilder och systemkameror. Detta då det finns de exklusiva butiker som också måste visa det. Det är dock en mycket stor fördel om du som ska lansera en webbutik, kan använda dig av bilder tagna med en mobiltelefon.

Kameran i en mobiltelefon

Idag är det faktiskt så att det finns mobiltelefoner som tar mycket bra bilder. Detta betyder då att den kamera som sitter i din mobiltelefon många gånger kan räcka för att ta bilder bra nog att laddas upp för att visa produkterna i en webbutik. Detta blir då den första stora fördelen du får om du får ett bra resultat av produktbilder tagna med din mobils kamera. Fördelen leder till en mycket lägre investeringskostnad, då du inte behöver köpa en dyr systemkamera. Detta samtidigt som du alltid har din mobil med dig. Varje gång det dyker upp en ny produkt framför ögonen. Ja, då slipper du också vara den som bokar ett möte och tar med dig kameran nästa gång.

Helt enkelt kommer den kamera som sitter I din mobil att spara både tid och pengar för dig som kan använda denna enhets bilder i din webbutik. Med andra ord är det bara att kika på nätet efter mobilskal och fodral till mobiltelefonen, så att den verkligen känns rätt i handen och ta kan ta de bästa bilderna.

Snabbare webbutik med bilder från mobiltelefonen

Något som du också kommer att få ä ren snabbare webbutik. Idag är det så att en hemsida på nätet måste ladda varje sida på mellan3-6 sekunder, för att merparten av potentiella besökare inte ska lämna dig för konkurrenternas snabbare sidor. Nu är det inte så att de bilder som tas med en systemkamera automatiskt kommer att ge dig en långsammare webbutik. Här är det nästan alltid så att bilderna skalas ned och de sparas i ett mindre och snabbare format. Om du tänker till rörande den sista meningen, förstår du direkt systemkamerans onödiga liv för att ta bilder till en webbutik. Du vill att butiken ska ladda snabbt så dina kunder stannar. Detta får du direkt med hjälp av bilder tagna från en bra mobilkamera.

I det läget du ska investera i en systemkamera för att ta bilder till en webbutik, är alltså det som att kasta pengarna i sjön. Här är det en visst snabbhet som krävs och den bästa bilden i ett ofta filförstörande format som gäller. I det läget fyller alltid mobilkameran en bättre funktion än att investera i en systemkamera.

Bra mobiler för bilder till webbutik

Nedan ser du en kort summering av de tre bästa valen av mobiltelefoner som har en tillräckligt bra kamera för att ta bilder till din webbutik. Detta samtidigt som du också får de mest kostnadseffektiva valen.

  • Huawei P20 Pro: När det gäller Huawei P20 Pro så har den fått utmärkelsen att ha den bästa kameraappen. Då det gäller bilderna så finns det många olika funktioner där du kan välja allt från svart/vitt till färg och även ta bilderna i ett så kallat pro-läge. Summa summarum blir att du får bästa kvalitet till bästa pris. Vid en jämförelse med Samsung så kan det dock ses en viss annars omärkbar oskärpa.
  • Samsung Galaxy S10: Här får du enligt många tester den mobil som har den bästa bildkvaliteten. Allt stämmer för dig som vill ta alla typer av bilder. Färger och skärpa finns där och du får alltid knivskarpa bilder. Det enda som inte är så frestande är priset som utan abonnemang en del gånger kan komma upp över 10 000 kronor. Hur som helst kan det vara bättre än en systemkamera, då du faktiskt får en telefon och nästan en hel dator på köpet.
  • Xiaomi Pocophone F1: Här handlar det om snabbhet och detta hörs ju redan på namnet på denna nalle. F1 går ju hiskeligt fort. Hur som helst går det inte lika snabbt att ta dina bilder, men med en mycket bra användamiljö och snabba pålitliga funktioner, så hamnar denna mobil på andraplatsen rörande kostnadseffektivitet och kvalitet på dina bilder.